Hverdagsliv,  Ukas tanker

Ukas tanker; Om helse, trening, fremtiden, og sånt

…ja, og sånt! Det har vært mange tanker i det siste. Når det er sagt tenker jeg nok litt mye fra før av, og det er kanskje ikke alltid like enkelt å tenke rasjonelt – iallfall ikke nå for tiden.

Nå har det gått to uker siden hverdagen ble snudd på hodet for de fleste av oss, på den ene eller andre måten.
Chris, sønnen min, har som alle andre barn hjemmeskole. Han går første året på ungdomsskolen og trives hittil godt med den nye tilværelsen. Han er klar for skoledagen kl 8 hver morgen i ukedagene og har overrasket iallfall meg over hvor fint han har taklet denne overgangen. Må også legge til at jeg er veldig imponert over skolen og hvordan de enkelt har tatt hverdagen fra skolebenken over til fjernundervisning. Det er i hvert fall slik jeg får inntrykk av.
Selv er jeg permittert og skal ærlig innrømme at jeg har en eller to tanker og bekymringer for fremtiden.

Helse, trening, fremtid og sånt?

Det er vel ingen hemmelighet at jeg en periode har vært litt “ute av spill”, men det er også noe jeg håper og ønsker ikke vil forfølge meg.
For litt over et år siden entret jeg på ny arbeidslivet og jeg er veldig glad for at jeg fikk den muligheten.
Selv syns jeg det har fungert greit, selv om jeg kanskje ikke føler jeg har fått utnyttet evnene mine fullt ut.

Når det kommer til trening har jeg vært veldig av og på. Av den enkle, men også kompliserte grunn at det bunner i motivasjon, men også hvordan jeg føler meg – fysisk. De gangene jeg har gått “all in” har det gjerne gått litt galt.
Jeg føler meg utmattet og regelrett dårlig dersom jeg tar meg helt ut. Skal ikke gå videre inn på det akkurat nå, men jeg har iallfall lært meg at overgangen bør være smooth – og der føler jeg at jeg er nå.
Er det noen andre som har hatt eller har det slik?

Jeg trener for å se bra ut!

Neida, jeg trener først og fremst for helsa sin skyld. For det er ingen hemmelighet at trening gir en glad psykisk helse.
Men, det er også et lite men her… Jeg har alltid vært slank, alltid kunne spise det jeg vil og har aldri trent. Iallfall ikke bevisst. I senere tid har jeg jo forstått at jeg har fått mye gratis. Gratis gjennom hverdagen og hobbyen jeg hadde. I nå tid er jeg blitt veldig glad i å lage mat, og merker jo fort at ting ikke akkurat kommer gratis lengre.
Jeg skal være så ærlig at jeg også trener for selvfølelsen. Den siste tiden har jeg følt meg litt mer, eller “større” enn de jeg trives med. Noen vil nok reagere på det utsagnet og jeg føler på en slags skam for at jeg tenker slik, men sånn er det altså. Rett og slett for at det er så mye fokus på at man skal elske seg selv og akseptere den man er – og det gjør jeg. Men jeg, jeg trives best når jeg føler meg trent og “stram”.

Ukas tanker

Visste du forresten at vi har ca 80.000 tanker i løpet av en dag og ca 80% av de er negative?
Jeg syns det er fint å reflektere litt, bli litt mer bevisst på egne tanker og valg. Her kommer noen nye tanker og spørsmål.

  • Hva gjorde dagen i dag bra?
  • Hva fikk meg til å smile i dag?
  • Hva lærte jeg denne uken?

Selv går jeg inn i en ny uke med mange tanker og planer. Jeg elsker å skrive, jeg elsker å drive med tekniske duppeditter og jeg elsker å skape noe, og på sikt forhåpentligvis inspirere.

Hva er dine tanker rundt dette? Er det noe du også kan få bruk for?
Hvordan har du det om dagen og hva er dine planer for de kommende dagene og fremtiden?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *